Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to main content

Sekretesspolicy

Uppdaterad den 7 mars 2024
 

Uppdaterad integritetspolicy 
Starbucks Sverige (D. Coffee AB) respekterar din rätt till integritet

Vi uppskattar ditt besök och vill informera dig om att vi följer alla tillämpliga bestämmelser för behandling av kunddata, så att du kan känna dig trygg när du handlar hos oss. Dina personuppgifter skyddas av personuppgiftslagen och vi åtar oss att behandla dessa uppgifter på ett säkert sätt. Det är möjligt att besöka vår webbplats starbucks.no utan att lämna någon information om dig själv. Det är endast när du vill göra ett köp som vi behöver information för att tillhandahålla den tjänst du begär. Denna integritetspolicy ger dig information om vilken information vi samlar in, hur vi behandlar den informationen och vilken information vi lagrar. Denna policy gäller för alla Starbucks-butiker, appar och webbplatsen starbucks.com.

Vad är integritet?
Sekretess är utformat för att skydda mot missbruk av personuppgifter. Behandlingen av personuppgifter regleras av personuppgiftslagen. Denna lag syftar till att skydda privatlivet, den personliga integriteten och säkerställa adekvat kvalitet på personuppgifter. 

Starbucks kundservice når du via e-post till [email protected]

Vilka personuppgifter ber vi om?
När du beställer varor från vår webshop samlar vi in information som är nödvändig för att vi ska kunna ge dig bästa möjliga service. Detta inkluderar ditt namn, adress, telefonnummer och e-postadress. För våra företagskunder som använder fakturabetalning får vi företagsnamn, organisationsnummer, namn på kontaktperson, telefonnummer till kontaktperson/företag, e-postadress till kontaktperson/företag, fakturaadress och eventuella anmärkningar. Vid besök på något av våra kontor tar vi inte emot personuppgifter eller lagrar köpet med namn, såvida du som kund inte vill använda din förskotterade kredit.

Hur används personuppgifterna?
Som framgår av beskrivningen ovan används personuppgifterna i första hand för att tillhandahålla service i kundrelationen. I den olyckliga händelsen att det blev något fel med din beställning kommer vi, om du kontaktar oss, att kunna spåra din beställning och ge dig ersättning i enlighet med vårt avtal. Personuppgifterna används också för att säkerställa att du som kund får rätt order i rätt tid. Personuppgifterna används även för att ge dig som kund bra erbjudanden baserat på tidigare köp.

Lämnar vi ut den information som registrerats om dig?
Den information vi samlar in lämnas inte ut till tredje part. När du handlar i vår webshop kommer dock vår leverantör, 24Nettbutikk, att samla in och lagra följande information:
Namn, adress och kontaktuppgifter för genomförande av betalning och utskick av varor, samt för att skicka en faktura där så valts. Kontaktuppgifterna kan även komma att användas för att kontakta köparen i samband med köpet. Nationellt identitetsnummer och personnummer används av finansieringsleverantören för att utföra en kreditkontroll i samband med användning av fakturor och finansieringstjänster.

Rätt till tillgång och rätt till rättelse och/eller radering?
Det är viktigt för oss att du som kund har tillgång till och möjlighet att när som helst ändra dina personuppgifter. För oss innebär det att dina personuppgifter är korrekta och fullständiga så att vi alltid kan ge dig bästa möjliga service. För dig innebär det att du alltid har en överblick över vad vi har lagrat.

Om du vill ändra eller komma åt de uppgifter vi har registrerat kan du göra det i ditt konto på starbucks.no. Om du vill avsluta ditt kundförhållande och därmed få alla dina personuppgifter raderade från vårt register, vänligen kontakta oss via e-post till [email protected]
Vi lämnar inte ut dina personuppgifter på vår Facebook-sida.

Vad registrerar vi när du besöker vår webbplats?
Vi registrerar automatiskt din IP-adress och cookies när du besöker vår webbplats. Cookies är filer som lagras på din hårddisk och berättar för oss när du senast besökte oss och vilka inställningar du valde. Detta gör vi för att vi löpande ska kunna ta reda på vilka delar av vår webbplats som är mest besökta. På så sätt hjälper du oss att bli bättre. Det är viktigt att understryka att denna information inte är kopplad till dig som individ och inte har något att göra med dina personuppgifter.

Om du använder våra tjänster från en mobiltelefon kommer vi att be om tillåtelse att ta reda på din position baserat på telefonens mekanismer för detta. Detta gör vi för att veta vilka avdelningar som finns närmast dig. Du behöver inte ge tillstånd för att använda tjänsten, men det kommer att förbättra din upplevelse.

Om du loggar in via Facebook och ger oss ditt samtycke kommer vi att samla in följande information från din Facebook-profil:

Namn (förnamn och efternamn)
E-postadress
Vi använder denna information för att fylla i fält i kundregistreringen.


Betalningslösningar som vi stöder
I våra caféer accepterar vi Eurocard, Mastercard, Visa, Diners, American Express och BankAxept. Vi använder godkända EMV-terminaler från Verifone och Netaxept där vi stöder onlinebetalning.

Om du beställer online stöds samma kreditkort, BankAxept och Klarna.

Om du har några frågor är du välkommen att kontakta oss på [email protected].

 

Uppdaterad den 7 mars 2024