Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to main content

UPPTÄCK MELLANROSTAT KAFFE

Medelrostade kaffebönor är mjuka och balanserade, med rika, lätta smaker.

Colombia-package1-Medium-Roast-C10-RESIZED

Colombia | Balanserad & nötig

Colombia Nariño har en saftig munkänsla och örtiga smaktoner, ett bevis på den rejäla rikedomen av vulkanisk jord. Sittande på 7 500 fots höjd, inbäddat bland den vackra och distinkta colombianska landsbygden, producerar dessa gårdar det allra bästa av detta fantastiska kaffe. Dess anmärkningsvärda och distinkta smak skapar en lojal följare av kaffeälskare.

Finns som hela kaffebönor

Ethiopia-Package1-Medium-Roast-C10-RESIZED

Ethiopia | Mjuk & Citrus-liknande

Historien om Etiopien, med ett ursprung: I de uråldriga sluttningarna av Afrikas Great Rift Valley dök de första kaffeträden upp från den goda, vulkaniska jorden. Det var på 800-talet som de höga Arabica-bönorna började sin långa resa från Etiopien till resten av världen.

Idag har de skickligaste kafferosterierna skapat ett helt nytt sätt att uppleva dessa speciella bönor. Etiopien är en utsökt blandning, med hög respekt för kafferitualen och för att hedra Etiopiens arv. Med en sammetslen textur och fruktiga och kryddiga toner är detta vår hyllning till kaffets ursprung.

Finns som hela kaffebönor

Guatemala-Package1-Medium-Roast-C10-RESIZED

Guatemala Antigua | Kakao & Mjuka kryddor

Antigua betyder detsamma för kaffe som regionerna Bourgogne och Champagne betyder för vin. Dessa jordbruksområden är kända för passion och tradition och för att representera de bästa kvaliteterna i de olika drycker som tillverkas.

Denna frodiga del av södra Guatemala är inklämd mellan tre vulkaner. Den ligger högt över havet och har mycket lerjord så att förhållandena är närmast idealiska för både kaffeodlare och kaffeälskare.

Och vi älskar utan tvekan detta kaffe. Det är en elegant med en raffinerad syra som känns igen på den ärevördiga, milda kryddsmaken och milda, kakaoliknande smaken.

Finns som hela kaffebönor

House-Blend-Package1-Medium-Roast-C10-RESIZED

House Blend | Livlig & Balanserad

Det här är vårt hemälskade huskaffe, eftersom det är ett enkelt kaffe. En skurk och du vet direkt varför. En blandning från Latinamerika där kaffebönorna har en blank och mörk färg. Full av smak, med balanserade toner av nötter och kakao, och en liten hint av sötma efter att kaffebönorna har rostats. Doft, fyllighet och smak i balans.

Finns som hela kaffebönor

Kenya-package1-Medium-Roast-C10-RESIZED

Kenya | Fruktig & Komplex

Man känner igen kaffet från Kenya på de karakteristiska citrussmakerna – grapefrukt är vanligast, men ibland citron och ibland syrlig apelsin. Du kan också känna igen smaker som svarta vinbär och björnbär. Det finns en gnista i detta kaffe, en lätt syra, som gör det så uppfriskande att dricka. Faktum är att det är otroligt gott som iskaffe en varm sommardag.

Finns som hela kaffebönor

PikePlace-Package1-Medium-Roast-C10-RESIZED

Pike Place® Roast | Mjuk & Balanserad

Redan första dagen när Pike Place Market i Seattle öppnade sommaren 1907 slets alla färska gårdsprodukter bort av ivriga kunder på några timmar. Vid middagstid fanns det absolut ingenting kvar i böndernas kärror som började rulla ut från marknaden.

När vi öppnade butik här 1971 visste vi att det var avgörande för att vi skulle lyckas eller inte att vi kunde tillfredsställa den omättliga sugen på färskvaror. Naturligtvis tog vi utmaningen med entusiasm och bjöd på härliga drinkar dag efter dag.

Pike Place® Roast är lika mycket en hyllning till vår stolta historia på marknaden som en uppriktig skål för våra kräsna kunder. Vi gjorde den här blandningen för att passa ett brett utbud av smaker. Oavsett om du föredrar kaffe som det är, eller om du tillsätter mjölk och socker, lovar vi dig en kraftfull och välsmakande kopp som är rik på smak samtidigt som den är tillräckligt balanserad för att avnjutas varje dag.

Finns som hela kaffebönor