Så brygger du
Handbryggt iskaffe
Handbryggt iskaffe är ett enkelt sätt att brygga fylligt iskaffe med mycket smak - ett glas i taget.
Handbryggt iskaffe är ett enkelt sätt att brygga fylligt iskaffe med mycket smak - ett glas i taget.
Skölj filtret snabbt med varmt vatten och häll ut vattnet. Detta ger kaffet den renaste möjliga smaken.
När du brygger använder du kaffe som är malet för pappersfilter. Kaffet är relativt finmalet och ser ut som vanligt socker.
Handbryggt iskaffe bryggs till dubbel styrka och späds med is. Mät fyra matskedar kaffe per två deciliter vatten.
Använd vatten som precis bara har kokat upp och fyll i filtret halvvägs så att allt kaffe är fuktigt. Vänta tio sekunder för att låta kaffet utvecklas. Detta gör att kaffet fuktas jämnt med vatten, och det börjar utveckla smak.
Häll resten av vattnet över kaffet långsamt i små, jämnt cirklar så att allt kaffe är täckt med vatten.
Häll det nybryggda kaffet över isbitar för att kyla ner det och servera det på en gång.