coffee-quality

Exceptionellt bra kaffe kan bara komma från exceptionellt bra kaffebönor

Starbucks Arabica-bönor är inte samma som vanliga Arabica-bönor. I alla produktionsstadier är vi noga med att se till att våra bönor är av högsta möjliga kvalitetsstandard. Hur gör vi det? Bra du frågade!

1

Vi åker dit den bästa bönan växer: på toppen!

De bästa bönorna växer på höga höjder. De kalla kvällarna och heta dagarna gör bönorna mer kompakta. Kompakta bönor har djupare och mer komplexa smaker. Du kan känna av det i varje kopp kaffe från Starbucks.

coffee quality 1

2

Vi vill det bästa för allt kaffe.

Om vi kan hjälpa en bonde att odla bättre bönor gör vi det. Det gäller alla jordbrukare, vart de än är. För att göra detta har vi stödcentrum för bönder på fyra kontinenter. Här har vi agronomer som testar markprover, granskar resultaten och ger råd - och det är gratis för alla kaffebönder som vill ha hjälp.

coffee-quality-2

3

Vi odlar nära relationer.

Framtiden för kaffe är kopplat till kaffeböndernas framtid. Därför odlar vi kaffeböndernas förhållanden på samma sätt som de odlar kaffebönor. Vi arbetar för att se till att jordbrukarna får en rättvis betalning och att alla i lokalsamhället kan dra nytta av kaffebranschen. Detta ger en bättre försörjning för bönderna, och kaffet smakar bättre för oss.

coffee-quality-3

4

Vi är väldigt kräsen under skörden.

Vi väljer bara kaffebären när de är som bäst - röda, mogna och perfekta. Sedan sorterar vi dem flera gånger efter storlek, färg och densitet. Om vi har en toleransgräns för fel och skador? Den ligger nära noll. Vissa kallar det överdriven. Vi kallar det fantastiskt kaffe.

Espresso Shots

5

Vi smakar - om och om och om igen.

Vi smakar mer än 1000 koppar kaffe om dagen så att vi (och du) får den goda smaken du vet att du kan förvänta dig av oss. En parti kaffe går igenom tre rundor provsmakning innan den är godkänd så att varje gång du tar en klunk Starbucks kaffe, smakar det lika fantastiskt.