Ingredienser

Den perfekta espresson börjar alltid med de bästa Arabico-bönorna som rostas till perfektion enligt våra specifikationer.

Roasting coffee beans

Vi utvecklade vår Espresso Roast för mer än 30 år sedan och vi har sedan dess fortsatt att finslipa rostningen och blandningen för att vara säker på att denna mörkrostade kaffe har en sötma som påminner om kola, mjuk syra och djup. För att säkerställa smaken, maler vi färska bönor till varje kopp.

Och vi använder alltid espressobönor som är etiskt upphandlade och 100% Fairtrade. Så de smakar inte bara bra - de gör bra också.

Men espressobönorna är bara början. God mjölk hör till en god espresso. Det kräver skicklighet och tid att ånga mjölk i ett följsamt skum av små bubblor. Det är detta mikroskum som smakar sötast och mest krämigt.

Baristans utmaning är att blanda den ångade mjölken med espresso på mindre än 10 sekunder. Om det tar längre tid börjar det kraftiga skumskiktet på toppen av den färskpressade espresson att brytas ner och smaken ändras. Så barista måste ha perfekt timing och skicklighet för att göra koppen perfekt.