Att behärska kaffekonsten

Utbildningsläger för baristor

Barista in black Coffee Master apron serves a cup of coffee
Har du undrat varför några av baristorna har svarta förkläden istället för den vanliga gröna i Starbucks-butikerna? Det betyder att de är kaffemästare. Experter på allt som har med kaffe att göra och utbildade för att vara de bästa av de bästa.

Precis som någon älskar språk eller vackra landskap, har andra en stor passion för kaffe. Vi vill gärna tro att vem som helst kan drabbas av bönans magiska kraft så därför har vi ett masterprogram inom kaffe för alla baristor (även kallad partner) på Starbucks, även om de inte kan skilja crema från cappuccino. *

Från den första dagen visar vi partnerna vad det handlar om och de introduceras till en lockande värld av smak och konsistens. Vi tar dem på en resa till de olika kulturerna runt om i världen och hjälper dem att utveckla en riktig kännar-gom från början. De får inte bara grundläggande kunskaper om kaffe och kaffes rika historia, de lär sig också att göra sitt eget kaffe och visa den här kunskapen för dig i affären.

Men för vissa Starbucks-partners är det helt enkelt inte tillräckligt. De lever och andas kaffe och är intresserade av att nå den högsta nivån vi har – kaffemästare. Dessa flitiga partners måste klara fem krävande nivåer med kaffe Master Training, bedömas av experter på området, göra de perfekta dryckerna och även tala vid den årliga Starbucks konferensen.

För kaffemästarna är det här levebröd, passion och ett kall.

Lyckligtvis för dig är dessa mästare med all kunskap också mycket hjälpsamma och villiga att vägleda dig så att du hittar det perfekta kaffet för dig. Men det bästa är att de finns på Starbucks över hela världen. Lär dig om kaffe från de bästa - kom och träffa våra kaffemästare och hitta den perfekta drycken för dig.

* (Visste du? Crema är ett tunt lager skum på toppen av en espresso).