Stöd till jordbrukare och samhällen

För att kaffe ska odlas ansvarigt och att handel sker i enlighet med etiska normer, är det nödvändigt att samarbeta med jordbrukare för att göra det möjligt för dem att producera kaffe på ett sätt som kommer verksamheten, samhället och miljön.

För att vi ska lyckas på lång sikt är vi beroende av det faktum att det också är bra för de tusentals bönder som odlar vårt kaffe. Det är därför vi investerar i samhällslånsprogram där kaffe odlas och arbetar med jordbrukare för att hjälpa dem att förbättra kaffens kvalitet. Det är inte bara något man är skyldig att göra. Det är också något företag tycker om att göra. Genom att hjälpa kaffeodlare och stärka jordbrukssamhällen säkerställer vi hälsosamma leveranser av högkvalitativt kaffe i framtiden.

Vårt mål:

Vi planerar att öka det belopp som vi spenderar på 20 miljoner dollar till jordbrukare innan 2015 och ge jordbrukarna incitament att minska miljöpåverkan av kaffeproduktion.

Vad vi har gjort

Starbucks har etablerat supportkontor för jordbrukare i Costa Rica och Rwanda för att ge lokala bönder resurser och expertis för att sänka produktionskostnaderna och minska svampinfektioner, förbättra kaffekvaliteten och öka produktionen av kaffe av bästa kvalitet.

Här är supportkontoret för bönder:

San Jose, Costa Rica - öppnade 2004

Agronomerna täcker Costa Rica, Honduras, Nicaragua, El Salvador, Panama, Guatemala, Mexiko, Sydamerika och Kina.

Kigali, Rwanda - öppnade 2009

Mbeya, Tanzania - startade markverksamheten under 2011

Nytt kontor i Sydamerika - öppnade 2012

Yunnan, Kina - öppnade 2012

Låneprogram

Under odlings- och skördecyklerna måste många kaffebönder ta ut sina begränsade medel för att täcka utgifterna tills de kan sälja sina grödor. Vissa bönder finner också att de saknar pengar, vilket innebär att de säljer grödorna tidigt - och till ett lägre pris - till lokala köpare.

Starbucks låneprogram för jordbrukare är ett alternativ för kooperativ som inte har tillgång till traditionella finansieringskällor. Syftet är att tillhandahålla kooperativ ekonomiska resurser så att de får det kassaflöde de behöver under skörden och att investera i infrastruktur som leder till bättre konkurrenskraft.

Under räkenskapsåret 2011 tyckte över 45 000 bönder i sju länder arbetet med tredjepartsorganisationer ROOT Capital, Verde Ventures och Calvert Foundation. Vi har satt oss som mål att tilldela 20 miljoner dollar till dessa program senast 2015. Vi har givit 14 miljoner dollar hittills och arbetar hårt för att få resten.