Starbucks Origin Espresso - Kaffe från specifika områden

Starbucks Perú Origin Espresso

Perú Cusco - Origin Espresso

Cusco, en gång i tiden ett inkarike, idag ett grönskande landskap för jordbruk.

På Andernas sluttningar i staden Cusco, frodas Arabica kaffebönor på 1600 (meters höjd, där sol och regn bildar perfekt symbios med skuggan från träden och den bördiga jorden. Där plockas endast bönor av högst kvalitet, som ger oss ett runt mediumstarkt kaffe med lätt syra och örtiga toner som bildar en enastående smak i din kopp.

Detta kaffe är ett resultat av Starbucks relation med Conservation International, (CI) en ideell organisation som arbetar för att skydda ekologiska mångfalden globalt. Starbucks har samarbetat med CI sedan 1998 för att uppmuntra miljövänliga kaffeodlingsmetoder och förbättra försörjningen för jordbrukarna.

Genom Conservation Coffee Programs, erbjuder CI jordbrukarna teknisk support med odlingen, förädlingen och marknadsföringen av högkvalitativt kaffe.

Den färgglada fågeln på förpackningen är ett konstverk som symboliserar Perus nationalfågel, Rupicola Peru (Cock of the rock).

Tips: Du kan välja till Perú Cusvo till din favoritdryck, oavsett om det är en traditionell bryggkaffe eller en exklusiv Flat White. Du kan även köpa med dig bönerna hem och vi maler gärna kaffet anpassat för din bryggmetod.

Starbucks Colombia Nariño Origin Espresso

Colombia Nariño - Origin Espresso

För oss ligger hjärtat av colombianskt kaffe i Nariños berg. Här växer kaffet på höga höjder där varma tropiska dagar och svala nätter gör att bönorna får utvecklas långsamt.

Colombia Nariño Origin Espresso har en elegans och unik kombination av örtiga toner och med nötliknande finish. Smaker som bara hittas i Narino och som just därför, är anledningen till att vi byggt vår relation där i mer än tre decennier.

Tips: Du kan välja till Colombia Nariño till din favoritdryck, oavsett om det är en traditionell bryggkaffe eller en exklusiv Flat White. Du kan även köpa med dig bönerna hem och vi maler gärna kaffet anpassat för din bryggmetod.

Kenya - Origin Espresso

Vi har erbjudit kaffe från Kenya för mer än 40 år nu, och fortfarande förvånar det oss.

Saftigt med komplexa lager av svarta vinbär, färska björnbär och även en liten bit grapefrukt. Det är en uppfriskande, helt unik god kopp. Kenya har en gnistrande skärpa som gör det som ett utmärkt till dina kafferdrycker som serveras över is.

Starbucks Guatemala Antigua Origin Espresso

Guatemala Antigua - Origin Espresso

Ett smakrikt kaffe med komplexa lager av citron, mjuk kakao och subtila kryddiga toner.
Fantastiskt att njuta som en espresso.

Starbucks Kenya Origin Espresso