STEG FÖR STEG

  1. Pre-moisten filter

    Fukta filtret

    Skölj filtret snabbt med varmt vatten och häll ut vattnet. Detta ger kaffet den renaste möjliga smaken.

  2. Choose the right grind

    Välj rätt malning

    När du brygger använder du kaffe som är malet för pappersfilter. Kaffet är relativt finmalet och ser ut som vanligt socker.

  3. Measure coffee grounds

    Mät

    Handbryggt iskaffe bryggs till dubbel styrka och späds med is. Mät fyra matskedar kaffe per två deciliter vatten.

  4. Pour and pause

    Häll och vänta

    Använd vatten som precis bara har kokat upp och fyll i filtret halvvägs så att allt kaffe är fuktigt. Vänta tio sekunder för att låta kaffet utvecklas. Detta gör att kaffet fuktas jämnt med vatten, och det börjar utveckla smak.

  5. Complete the pour

    Häll färdigt och njut av kaffet.

    Häll resten av vattnet över kaffet långsamt i små, jämnt cirklar så att allt kaffe är täckt med vatten.

  6. Add ice

    Addera isbitar

    Häll det nybryggda kaffet över isbitar för att kyla ner det och servera det på en gång.

    TIPS: Afrikanska kaffetyper är populära för iskaffe eftersom de är saftiga och friska med antydan av syrlig citrussmak.