Motverka klimatförändringar

Förutom ökade erosions- och skadedjurstillämpningar rapporterar kaffebönderna förändringar i nederbörd och skördemönster som skadar lokalsamhället och reducerar tillgängligt mark som kan odlas i kaffegrenar runt om i världen.

Att göra något för klimatförändringarna är ett viktigt fokusområde för Starbucks. Vi anser att det nu är dags att investera mer i lösningar och strategier som hanterar denna kris. De åtgärder vi genomför omfattar inte bara miljöpåverkan - de hjälper till att säkerställa högkvalitativa kaffeleveranser som kunderna förväntar sig av oss i framtiden.

Vårt mål

Vi är engagerade i att stödja program som underlättar jordbrukarnas tillgång till kolmarknader, så att de kan tjäna mer inkomst samtidigt som de hjälper till att förhindra avskogning.

Vad vi har gjort

Starbucks har genomfört en klimatstrategi från 2004. Den fokuserar på förnybar energi, energibesparing, samarbete och konsekvensarbete. Vi arbetar för att få betydande minskningar av miljöpåverkan genom att spara energi och vatten, minska avfall som orsakas av kopparna vi använder, öka återvinningen och integrera hållbar design i våra butiker. Vi är också engagerade i att kämpa för en progressiv klimatpolitik i samarbete med andra företag och organisationer.

Starbucks 'och CIs projekt

Vi är oroliga över de eventuella konsekvenserna av klimatförändringar för kaffebryggande regioner. För att göra något åt detta problem har vi samarbetar med Conservation International att genomföra pilotprojekt för att förbättra kaffeproduktionen, bevara och återställa livsmiljöer och undersöka möjligheterna att underlätta jordbrukarnas tillgång till skogskoldioxidmarknaderna.

Förra året engagerade vi 29 kaffeodlande samhällen i Sumatra, Indonesien och Chiapas, Mexiko - regioner med distinkt känsliga miljöer och olika kaffeodlande traditioner - i pilotprogram. Vi arbetar nu med att engagera minst 20 samhällen inom dessa områden.

Genom det utvidgade förhållandet vi har med Conservation International, drivit pilotprogram med incitament för skogsbevaring. Efter denna modell arbetar vi med bönder för att genomföra åtgärder som minskar utsläppen av växthusgaser.

Utsläpp av växthusgaser

För att fortsätta att spåra och kvantifiera miljöpåverkan har vi genomfört en inventering av våra utsläpp av växthusgaser under 2011. Med hjälp av World Resources Institute / WBCSD Greenhouse Gas Protocol, har vi utvärderat de stora utsläppen från butiker och destillerier vår värld. Eftersom mer än 80 procent av växthusgasutsläppen kommer från energi för användning i butiker, kontor och eldstäder, fokuserar vi på energibesparingar och förnyelsebara energiköp.

Starbucks använder WRI / WBCSD GHG Protocol Corporate Standard för att bedöma utsläppen av växthusgaser i fiscal 2010. Räkningen för 2011 visade att utsläppen inom zon 1 (tillämpningsområde 1) och zon 2 (tillämpningsområde 2) var 979,963 ton koldioxid. Enligt protokollet innehåller område 1 direkta utsläpp av växthusgaser från källor som ägs eller kontrolleras av företaget. För Starbucks inkluderar detta kaféer, affärer och självägda fordon och flygplan. Område 2 omfattar indirekta utsläpp av växthusgaser från produktion av inköpt ström förbrukad av företaget. Den goda nyheten är att i förhållande till utsläppen av växthusgaser i 2010 till 1 006 954 ton * lyckades vi minska utsläppen av växthusgaser med 2,7%. Detta speglar hur framgångsrikt energieffektivitetsprogrammet är.

* Utsläppen för 2010 har justerats till följd av korrigerad information från leverantörer